top of page
תמונת הסופר/תdizz07

חמש סיבות טובות לתקשורת בכבל אופטי!

עודכן: 19 ביולי 2020


לכבלי הנחושת יש כמה יתרונות, העובדה שברוב המקומות כבר קימות תשתיות נחושת, וכבלי הנחושת הרבה פחות יקרים כמו גם ציוד הקצה. בעוד סיבים אופטיים יקרים יותר ודורשים ציוד יקר יותר, ישנם מספר יתרונות שהופכים אותו לפתרון תשתית מפתה יותר מאשר עמיתו הפופולארי.

שידור אופטי מהיר יותר

סיבים אופטיים לעומת סיבי נחושת יכולים להגיע למהירות של פוטונים לעומת מהירות של אלקטרונים. מהירות העברת נתונים בכבל אופטי מגיע לכדי 70% ממהירות האור.

הנחתת אות נמוכה

בעת העברת נתונים למרחקים ארוכים, סיבים אופטיים חווים פחות איבוד אות מאשר כבלי הנחושת. זה נקרא הנחתה נמוכה. כבלי נחושת מוגבלים מאוד במרחקי הפריסה בגלל אובדן המתח, ואילו סיבים אופטיים יכולים לנוע למרחקים עצומים ללא הנחתה משמעותית.

סיבים אופטיים אטומים להפרעות אלקטרומגנטיות (EMI)

חוטי נחושת, אם לא מותקנים כראוי, יפיקו זרמים אלקטרומגנטיים שיכולים לגרום להפרעות בכבלים אחרים ובכך לגרום לשיבושים בתקשורת. בסיבים אופטיים, בניגוד לכבלי הנחושת אין השפעה של הפרעות אלו.

בטיחותי יותר

יתרון נוסף של סיבים אופטיים הוא שהם לא מעבירים מתח חשמלי. יתרון זה מונע קצרים ויכול אף למנוע אירועי שרפות כבלים וציוד קצה.

סיבים אופטיים אמידים יותר לנזקים

בניגוד לדעה הרווחת שכבל זכוכית רגיש יותר לנזקים, בכבלי נחושת הרגישות לנזקים גבוהה הרבה יותר. בתקשורת אופטית אתה לא צריך לדאוג להחליף אותם בתדירות גבוהה כמו חוטי נחושת. למרות שהסיבים עשויים זכוכית.

לסיכום:

אם כך, יש לכם את זה - חמש סיבות טובות מדוע מנהלי רשת בוחרים סיבים יותר מכבלי נחושת. אפשר לטעון כי רבים מהיתרונות של שימוש בסיבים יכול להוביל להחזר ROI גדול יותר. קח זאת בחשבון בהחלטתך אם לבחור נחושת או סיבים אופטיים.

כבל אופטי


311 צפיות0 תגובות
bottom of page